Poissa silmistä, poissa mielestä? Säilytä näkyvillä

Kuva: Maegan Tintari

Oletko koskaan shoppaillut vaatteita omassa kaapissasi? Hyllyn perukoille on työntynyt housuja ja mekkoja, jotka olet nähnyt viimeksi ehkä pari kolme vuotta sitten. Onko sinulla kivoja koruja, jotka jäävät käyttämättä, koska ne ovat kauniisti – ja näkymättömästi – omissa säilytyslaatikoissaan? Löydätkö kylppäristäsi avaamattoman kasvorasvapurkin juuri kun olet ostanut uuden?

Niinpä. Saatat kuulua siihen laajaan kansanosaan, jonka tavaroiden täytyy olla näkyvissä, jotta ne tulevat käytettyä.

Tässä muutama vinkki, joilla säästät euroja vaate- ja kosmetiikkaosastolla, tai oikeastaan millä osastolla vain:

1. Karsi tavaroitasi, ettei sinun tarvitse hillota niitä jättimäisiin sammioihin, joiden pohjaa ei näy.

2. Älä osta varastoon vaan tarpeeseen.

3. Käytä läpinäkyviä säilytysastioita aina kun pystyt. Muussa tapauksessa laita aina astiaan nimilappu.

4. Muista pystysuunta. Laita koukkuja ja hyllyjä seinille.

5. Pidä hyvä järjestys. Säilytä samanlaiset samanlaisten kanssa.

6. Käy säännöllisesti läpi kellari ja ullakko ja muut vastaavat tilat, jonne tungetaan kaikki se tavara, jolle ei juuri nyt löydy paikkaa. Ole säälimätön. On joku hyvä syy, miksei tavaralle ole paikkaa. Yleensä syy on se, ettet tarvitse sitä.

Ylläolevia ohjeita noudattamalla alkaa rahaa tulla ovista ja ikkunoista. Ja vaikkei tulisikaan, sinun ei tarvitse ostaa neljättä oreganopurkkia kahden kuukauden sisään, koska et muista mihin laitoit edelliset.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa