Kun vaate on likainen, se menee pyykkikorin kautta pesuun. Kun se on taas puhdas ja kuiva, se laitetaan kaappiin. (Ainakin teoriassa.) Mutta mitä ihmettä tehdä sellaisille vaatteille, jotka eivät ole vielä likaisia, mutta eivät ihan puhtaitakaan?
“Meillä on se perinteinen kuntopyörä tähän tarkoitukseen.”
Mutta mitä jos harrastatkin kahvakuulailua?
Tutkin vähän mitä ihmiset ovat puhuneet tästä asiasta keskustelupalstoilla. Mm. tällaisten esineiden päällä ihmiset puolipitoisia asujaan säilyttävät kuntopyörän lisäksi:
- jakkara
- lipasto
- keinutuoli
- kori
- seinänaulakko
- sisustustikkaat
- kirjahylly
- sängynpääty
- tuoli
- nojatuoli
- vaaterekki
- yöpöytä
- vaatenaulakko
- pesukone
Yleinen päänvaiva on epämääräisiin paikkoihin kasautuvat epämääräiset mytyt, jotka eivät näytä kovin esteettisiltä eivätkä myöskään edistä vaatteiden siirtymistä uudelleenpuettaviksi.
“Ja jollain logiikalla se kolme päivää jossain lojunut paita taas ns. raikastuu käytettäväksi.”
Puolipitoisiin vaatteisiin, kuten muihinkin pieniin ja isompiin ongelmiin, kannattaa tarttua järjellä ja analyysillä ja päättää sitten toimenpiteistä.
Selkeästi likaisten vaatteiden paikka on tietysti pesu. Yhden siistin toimistopäivän jälkeen paidalle voi kuitenkin riittää hyvin pelkkä oikominen hengarissa ja tuuletus. Jos vaatteen voi laittaa vielä uudelleen päälle, mikset laittaisi sitä tuuletuksen jälkeen takaisin paikoilleen kaappiin?
Jos aiot pitää vaatetta pian uudelleen etkä halua laittaa sitä pesupuhtaiden sekaan vaatekaappiin, voit säilyttää sitä esim.
- vaatehuoneessa tai vaatekaapissa omalla hyllyllään
- ovenpäällysnaulakossa (jos ovi on yleensä auki, vaatteet pysyvät piilossa)
- korissa siellä missä yleensä vaihdat vaatteet
Meillä puolipitoisia ja kotivaatteita pidetään lipastonlaatikoissa makuuhuoneessa.
Hauska vinkki vaatteiden raikastukseen muuten on laittaa hyväntuoksuinen saippuapala säilytyskoriin!