Rakastatko todella? Nostalgiakyynel ei saa sulattaa raivaajasydäntäsi

Kun karsit tavaroitasi ja pohdit pitäisikö jokin tavara säästää vai heittää pois, asetat kunkin tavaran kerrallaan kuulustelulampun alle.

– Tarvitsenko sinua? Miksi? Perustele!

Kymmenen vuotta käyttämättömänä ollut leipäkone ei pysty perustelemaan olemassaoloaan mitenkään. Siitä on helppo luopua.

Kaikkia esineitä ei voi määritellä niiden tarpeellisuuden perusteella. Seuraava tiukka kysymyksesi on:

– Rakastanko sinua? Enkö voi elää ilman sinua?

Rakastamiskriteeri voikin olla hankala. Tykkäämme monista tavaroista, sen takia meillä niitä onkin niin paljon. ”Tuo taulu on kiva, nuo maljakot ovat nätit, pidän näistä kirjoista. Nämä paidat ovat kaikki tosi sieviä.”

Pelkkä tykkääminen ei riitä. Kysy: – Tunnenko palavaa rakkautta sinuun? Läikähtääkö sydämessäni ihanasti kun katson sinua tai pitelen sinua?

Jos et kertakaikkiaan rakasta kyseistä esinettä, voit luopua siitä. (Älä ole puolison kanssa ihan yhtä tiukka. Aina ei läiky ja loisku yhtä paljon.)

Pimeistä ja pölyisistä komeroista löytyy karsimisen ja raivauksen edetessä takuulla aarteita. ”Oi, en ole nähnyt tätä viiteentoista vuoteen! Ooh, tämäkin on vielä jäljellä!”

Älä sekoita nostalgian tuomaa pientä lämmön tunnetta todelliseen roihuavaan lempeen. Jos olet löytänyt jotain todella korvaamatonta kuten isoisovanhempien hääkuvan, säästät sen tietenkin. Mutta viisautta on katsoa muistoa, muistella kaiholla vielä kerran, ja laittaa esine pois. Voit ottaa siitä valokuvan, jos haluat vielä joskus palata siihen. Mutta jos olet elänyt vuosia edes muistamatta esineen olemassaoloa, pärjäät varmasti loistavasti ilmankin. Muistot ovat menneisyyttä, ja jos niitä on liikaa, sinulla ei ole tilaa tulevaisuudelle ja uusille kokemuksille.

Osta lahjakortti!

Osta itsellesi etukäteen järjestämislahjakortti, jonka voit käyttää epidemian laannuttua! Saat nyt neljä tuntia kolmen hinnalla.

Tutustu palveluihin ja osta lahjakortti!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Sisumarket, pienyrittäjien kauppapaikka

Sisumarketista voi ostaa suomalaisen pienyrittäjän palveluita, kursseja, lahjakortteja ja lippuja. Ostamalla näitä autat varmistamaan, että kaikki ne palvelut, joita sinä ja yrityksesi olette tottuneet käyttämään, ovat saatavilla ensi syksynäkin.

Sisumarket logo

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!