Rutiinit: Valjasta tappavan tylsät toistuvat tehtäväsi hyötykäyttöön

”Mitä vähemmän rutiinia, sitä enemmän elämää.” – Amos Bronson Alcott

Tehdä kaikki aina samalla tavalla, kaavamaisesti, tylsistyä. Elämän tulisi olla jännittävää ja yllättävää. Tiskit, vaatteiden taittelu kaappiin, viikottainen imurointi, töihin – lasten hakeminen – kauppaan – kotiin… samanlaisena toistuvat kaavat ja tehtävät ahdistavat ja estävät meitä toteuttamasta itseämme.

”Kun meille syntyy rutiini, meistä tulee kuin zombeja ja sulkeudumme.” – Tori Amos

Rutiinit tappavat luovuutemme ja sulattavat aivomme. Kuinka voisi syntyä jotain uutta, jos aina tekee kaiken kuten ennenkin?

http://synonyymit.fi/rutiini

Rutiineilla ja totuttujen kaavojen noudattamisella on tylsä maine ja mairittelemattomat mielleyhtymät. Mutta voisiko rutiineista olla sinulle mitään hyötyä?

”Tulevaisuutesi salaisuus on piilotettu päivittäisiin rutiineihisi.” – Mike Murdoch

Sillä mitä teet tai et tee päivittäin on ajan mittaan suuri merkitys. Suuri ennustaja Milla Magia kertoo nyt millaiseen tulevaisuuteen tapojesi polku johtaa.

Onko sinulla tapana kasata puhtaat pyykit sohvalle, koska niiden kaappiin laittaminen on niin masentavan tylsää? Näen sinut tulevaisuudessa tonkimassa epämääräisiä rypistyneitä vaatteita isosta kledjukasasta juuri kun olisi kiire lähteä tapaamiseen.

Onko sinulla tapana jättää posti avaamattomana keittiön pöydälle odottamaan inspiraatiota? Näen sinut tulevaisuudessa ihmettelemässä oletkohan saanut sen tärkeän tiedotteen ja mitkähän laskut ovat jääneet taas maksamatta ja siirtelemässä paperikasaa paikasta toiseen, että mahtuisit syömään tai tekemään muuta.

”Pidän rutiineista, koska kaikki muu… on niin ennalta arvaamatonta.” – Jordana Brewster

Rutiinihommat, tavalliset tylsät kotityöt, vievät elämästäsi paljon aikaa. Niistä itse asiassa koostuu melkein koko elämä, kun mietit asiaa. Ajatuksen ei kuitenkaan tarvitse olla pelottava.

Rutiinit vapauttavat aivokapasiteettiasi. Kun otat tavaksi laittaa avaimet tiettyyn paikkaan tullessasi sisälle, sinun ei tarvitse pohtia mihin ne laitoit. Jos siivoat tiettynä päivänä joka viikko, siivous tulee tehtyä, etkä ahdistu piinaavista pitäisi siivota -ajatuksista.

Jos et hoida rutiinitöitä, elämästäsi tulee vaikeaa. Sinulla ei ole puhtaita vaatteita eikä astioita. Kodistasi tulee sekainen ja likainen. Missaat tapaamiset ja laskujen eräpäivät. Rutiinit ovat ystäviäsi.

”Tiskaaminen ja ruoanlaitto ovat tie valaistumiseen.” – Buddhalaismunkki Thich Nhat Hanh

Oletko koskaan huokaillut, ettei sinulla ole aikaa mietiskelyyn? Monotoninen, vähän ajattelua vaativa työ kuten tiskaaminen tai vaatteiden taittelu sopii mietiskelyhetkeksi mainiosti! Laita vaikka kynttilä palamaan ja kuuntele rauhoittavaa musiikkia, keskity hengitykseesi ja läsnäoloon.

Mieheni pitää nykyään imuroinnista. Hän ei keskity ja mietiskele, vaan silloin hänellä on tilaisuus miettiä omia ajatuksiaan ja antaa mielen vaeltaa. Hänellä on kotimme imurointiin rutiini, jota hän noudattaa, ja niin ajatukset alkavat lentää.

Mitä rutiineja sinulla on? Miten saisit käännettyä omat rutiinisi miellyttävämmiksi?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa