Saippuaa köydestä – keskiaikaista vaihdantataloutta

Vanhempieni luona tehdään vähän sisäremppaa, eteishalli pitäisi saada jonkinlaiseen kuosiin ennen talon myyntiä. Edelliset omistajat olivat muinoin laittaneet sen vähän merihenkiseksi: sinistä seinämaalia, laivaboordia ja kulmiin köyttä. Seinät maalataan vaaleammaksi ja merihenkisyys saa kyytiä. Katosta irrotettua köyttä oli metrikaupalla ja ajattelin, ettei se ole mikään roska, vaan se voisi kiinnostaa jotakuta. Laitoin köydestä ilmoituksen Facebookin kierrätyspalstalle, eikä aikaakaan niin olin löytänyt tulevan omistajan.

Yksi ehto vain: köysinippu piti toimittaa Turun keskiaikamarkkinoille. Meillä oli sinne muutenkin asiaa, joten köysi kainaloon ja kohti markkinoita. Köydenkanto sopi hyvin teemaankin, olisi ollut vaikka hyvää hirttoköyttä.

Köyden vastaanottaja oli avustamassa Saippuaenkeleiden teltalla. Saippuaenkelit järjestää räätälöityjä keskiaikahenkisiä pitoja Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueella ja valmistaa nimensä mukaisesti perinnesaippuaa. Teltalla olikin työnäytös menossa ja saippuapata kiehumassa. Näytti ihan kalasopalta. Emme maistaneet.

Saippuapaloja oli monenlaisia ja sain mukaani oivan sortimentin perinnesaippuaa. Sillä voi kuulemma pestä kaiken käsistä sukkiin.

Näin vaihtui kätevästi köysi saippuaan. Olisiko teillä jotakin, mitä voisit lahjoittaa eteenpäin sitä enemmän tarvitsevalle?