Sinä – oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Kalenterin käyttäminen on taitolaji. On tosi helppoa olla käyttämättä kalenteria ja muistella omasta päästään mitä kaikkea on tullut sovittua ja mihin aikaan. Eiku…

Yhden kalenterin käyttäminen on helppoa. Usealla meistä on kuitenkin monta kalenteria. On kännykän kalenteri, kotikalenteri, työkalenteri, puolison kalenteri, lasten omat aikataulut. Yhdellä ihmisellä voi olla paperikalenteri, kännykän kalenteri ja vaikka Google-kalenteri. Kaiken tämän jonglööraaminen ja pallojen ilmassa pitäminen ei ole simppeli tehtävä.

Tässä ohjeeni siihen, miten onnistut! Siihen tarvitaan työkalu, periaate ja kaksi toimintaa.

Työkalu: Sinulla pitää oleman yksi (1) pääkalenteri. Se on kalenteri, joka sisältää kaikkien perheenjäsenten kaikki ne tapaamiset, jotka muiden elämään jotenkin vaikuttavat. Tähän kalenteriin katsahtamalla näet, pitääkö joku viedä johonkin ja pitääkö sinun itsesi olla jossain muualla. Et halua tilannetta, jossa sinun pitää katsoa viittä eri kalenteria tietääksesi, mikä seuraavan viikon aikataulu on.

Kaupoissa myydään perhekalentereita, joissa kullekin perheenjäsenelle on oma sarakkeensa kunkin päivän kohdalla. Voit tietenkin tehdä kalenterin itsekin. Pidä kalenteria keskeisellä paikalla kodissasi. Meillä se on keittiön seinällä.

Periaate: Henkilökohtaiset kalenterit pidetään pääkalenterin kanssa synkassa eli samansisältöisinä. Muista: pääkalenteri on ylin auktoriteetti ja muut kalenterit sille alisteisia. Jos joku kysyy onko sinulla vapaata silloin ja silloin, varma vastaus löytyy pääkalenterista.

Toiminta 1:  Merkitse pääkalenteriin kaikki menot. Kopioi ja tarkenna merkintöjä muihin kalentereihin, jos se on tarkoituksenmukaista. Pidä hyvä huolta kalenteristasi, niin se pitää hyvän huolen sinusta.

Toiminta 2: Katso pääkalenteria päivittäin. Älä arvaile, vaan tiedä. Viimeksi minulle tuli kiire tapaamiseen, kun olin “varma” että se on 11.30, vaikka se oli jo 10.30. Muisti pettää, hyvin pidetty kalenteri ei.

Jos käytät kännykän tai tietokoneen kalenteria, selvitä voiko sitä jakaa ja jaa se tarvittaessa puolisosi/lapsiesi/ystäviesi kanssa. Esim. Google-kalenterin jakaminen onnistuu niin, että muiden jakamien kalentereiden merkinnät näkyvät omassa näkymässäsi.

Joissakin harrastuksissa käytetään Hobbydeed-palvelua tai vastaavaa. Kopioi tapahtumat palvelusta omaan kalenteriisi. Osallistujista saa tapahtumat tuotua kerralla sähköisesti vaikkapa Googlen kalenteriin. Tutki palvelusi käyttöohjetta, homma voi hoitua helpommin kuin arvaatkaan!

Onko sinulla vaikeuksia olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa?