Slush14 täräytti virtapiikin keskelle pimeää syksyä

Vietin alkuviikon Helsingissä Slush 2014 -tapahtumassa. Siellä oli noin 14000 muutakin ihmistä, joten hulinaa riitti. Kyseessä ovat siis messut, joilla uudet yritykset esittelevät ideoitaan ja etsivät rahoitusta kasvuun.

Minua kiinnosti löytäisinkö joukosta mielenkiintoisia yhteiskäyttöön, energiantuotantoon tai muuhun kätevään liittyviä sovelluksia. Olin jo etukäteen bongaillut luettelosta muutaman yrityksen, jonka tuotteeseen olisin halunnut tutustua. Paikan päällä huomasin kuitenkin aika äkkiä, ettei se käynytkään niin yksinkertaisesti. Ständejä oli todella paljon, yleisöä oli todella paljon ja loppujen lopuksi menin melko lailla minne jalat veivät ja nokka näytti.

Mielenkiintoisia juttuja löytyi kyllä etsimättäkin.
Katsokaapa vaikka nämä:

Toca Boca
Opettavaisia lastenpelejä
SugarLabs
Lasten oppimisalusta
Kano
Tietokone, jonka kuka tahansa osaa koota
KiDMEMO
Netissä täytettävä vauvakirja, jonka saa oikeana kirjana
https://kidmemo.com/
Volumental
3D-skannauksen avulla juuri sinulle tehtyjä kenkiä
Cosmethics
Kosmetiikan sisällysluettelot ja vaaralliset aineet puhelinsovelluksena
Pure Waste
Kierrätetystä materiaalista tehtyjä tekstiilituotteita
iZettle
Pienen yrittäjän edullinen maksupääte
https://www.izettle.com/fi

LogMyDrive
Automaattinen ajopäiväkirja
https://www.logmydrive.com/

Cozify
Kotiautomaatiota ja -älyä
Biisafe
Avaimet ja lapset pysyvät tallessa
Naturvention
Ilmaa puhdistava aktiiviviherseinä

Ajatushautomo Demos Helsinki on koonnut listan lupaavista “smartupeista”,  joita kannattaa seurata. Mukana on mm. tavaroiden kimppakyytiä tarjoava Piggybaggy ja netti-markkina-alusta Sharetribe.

Slushissa oli mielestäni ihan parasta positiivinen ja innostunut tunnelma, täysin päinvastainen kuin iltapäivälehtien masentavat KAIKKI MENI -lööpit. Tätä yritteliäisyyttä ja kekseliäisyyttä tarvitaan paljon lisää.

Mitä tapahtumasta voisi oppia tavallinen talliainen, joka ei ole teknologiastartupyrittäjä? Me muutkin voisimme kokeilla rohkeasti uusia asioita, emmekä tehdä aina samoin kuin ennenkin on tehty. Jotkut asiat toimivat ja jotkut eivät, eikä sitä tiedä ennen kuin testaa itse!