Mekaselskan tarina

Olen ollut koulussa aina hyvä kielissä ja minua kiinnosti mm. historia ja psykologia, joten luonnollisesti menin lukion jälkeen Åbo Akademiin opiskelemaan matematiikkaa ja tietojenkäsittelyä. Valmistuttuani sain työpaikan isosta firmasta, jossa tehtiin matkapuhelimia. Olin integroija, eli yhdistin ohjelmiston eri osia kokonaisuudeksi. Myöhemmin olin konfiguroija, eli laitoin ohjelmiston eri ominaisuuksia päälle ja pois ja säädin perusasetuksia.

Noin kymmenen vuoden jälkeen tuli sellainen tilanne, että hommat vähenivät ja annettiin ymmärtää, että olisi hyvä jos osa meistä lähtisi muihin tehtäviin. Otin vinkistä vaarin ja ilmoitin irtisanoutuvani vuoden 2011 lopussa. Ajattelin, että nyt olisi erinomainen ajankohta kokeilla jotain Ihan muuta™. Olin kuullut ammattijärjestäjistä ja mietin, että siinäpä olisi just minulle sopiva homma. Olin järjestelmällinen, tykkäsin prosesseista ja tehtävälistoista. Tavaroiden siisti järjestys oli aina tuottanut minulle iloa ja hyötyä. Oma yritys antaisi minulle mahdollisuuden tehdä asiat omalla tavallani ja auttaa muita konkreettisesti. Olin todella kyllästynyt siihen, että loppuasiakas eli puhelimen käyttäjä oli minusta katsottuna jossain todella monen välikäden päässä.

Kun saan idean, alan yleensä heti toteuttaa sitä. Kesällä 2011 marssin maistraattiin ja vein sinne yrityksenperustamisilmoituksen. Laitoin järjestämisen lisäksi toimialaksi koirien kouluttamisen. Olen harrastanut sitä vuodesta 1992 asti, jolloin sain ensimmäisen koirani. Tiesin, että peruskoulutuspalveluille on kysyntää.

Mistä se nimi Mekaselska tuli? Amerikkalaisilla ammattijärjestäjillä oli sellaisia firman nimiä kuin Clean Sweep Consulting, Perfectly Placed, Oasis Organizing. Maistelin vähän samankaltaisia nimiä, mutten samaistunut sellaiseen, tuntui liian hienolta ja vakavalta. Sitten se vain tuli jostain, Mekaselska. Se on jäänyt ihmisille mieleen ja hymyilyttää.

Tällä hetkellä tarjoan Mekaselskan nimen alla järjestämis- ja koirankoulutuspalveluita. Sen lisäksi olen välillä mukana osallistavan tila- ja aluesuunnittelun projekteissa. Järjestäminen linkittyy ajattelussani vahvasti kohtuulliseen kuluttamiseen ja kiertotalouteen. Olen aktiivinen kaupunkilainen ja innoissani täällä Tampereella tapahtuvista asioista. Opiskelen tänä vuonna mm. tulevaisuudentutkimusta ja kuluttajakäyttäytymistä avoimessa yliopistossa. Olen aiemmin käynyt peruskursseja mm. kestävästä kehityksestä ja sosiaalipsykologiasta.

Autan tosi mielelläni juuri sinua!

Tutkinto: FM, tietojenkäsittely (Åbo Akademi 01/2002)
Perhe: mies ja lapsi sekä 2 kissaa & 2 koiraa
Harrastukset: ulkoilu, tietokonepelit, lukeminen, opiskelu, yksityiskohtien bongailu Instagramiin
Arjessa parasta: läheiset ihmiset ja tilannehuumori
Ihmeellisin asia: kvanttilomittuminen
Ilves vai Tappara: jalkapallo
Lempiesine: puun muotoinen kynttilänjalka, jonka ostin avioeron jälkeen