Tee tällä kertaa helppo muutto

Laita tavarat kauniisti paikoilleen

Jotkut harvat meistä kokevat vain yhden muuton elämänsä aikana, kun osoitteeksi vaihtuu hautausmaa. Useimmat joutuvat pakkaamaan tavaransa ainakin kerran, jotkut moneenkin otteeseen. Muuttaminen ei ole koskaan kovin mukavaa, mutta muutaman niksin tietäminen helpottaa tuskaa.

Aivan ensiksi, älä pakkaa mukaasi mitään turhaa. Käy läpi omaisuutesi ja myy tai lahjoita pois kaikki, mitä et ehdottomasti tarvitse. Avaamattomat laatikot, joita raahataan kellarista kellariin, ovat jo vanha vitsi. Jos et ole käyttänyt jotain pariin vuoteen, anna sen mennä.

Muuttolaatikot kannattaa vuokrata, jos mahdollista. Ne ovat vahvatekoisia ja pinottavia. Jos päädyt kaupan laatikoihin, valitse tukevia hedelmälaatikoita. Laatikoita tarvitaan paljon. Muuttofirman suositus on laatikko per asunnon neliömetri. Jos sinulla on paljon painavia tavaroita kuten kirjoja, tarvitset useammankin.

Erittäin hyödyllisiä apuvälineitä ovat kuplamuovi, kiristyskalvo, maalarinteippi ja merkkaustussi sekä nokkakärryt. Kuplamuovia saa esimerkiksi postista. Siihen on helppo kääriä särkyvää tavaraa. Kiristyskalvo, elmukelmun vahvempi sukulainen, käärii irtonaiset hyllylevyt ja sohvat.

Nokkakärryt ovat aivan ehdottomat pesukoneen ja muiden painavien esineiden kantamisessa, ja laatikkojakin niillä saa siirrettyä kätevästi.

Astioiden ja muiden särkyvien esineiden pakkaamiseen kannattaa kuplamuovin lisäksi käyttää hyväksi vaatteita ja pyyhkeitä. Ne täytyisi pakata joka tapauksessa johonkin.

Pakkaa kirjat pieniin laatikoihin. Ne ovat yllättävän painavia.

Merkitse joka laatikkoon eri puolille, mitä laatikko sisältää ja mihin huoneeseen se menee.

Hengarivaatteet saat kätevästi jätesäkkeihin. Työnnä koukut pussista läpi ja teippaa säkki kiinni.

Päivittäin käytettävät tärkeät tavarat, kuten pesuvälineet ja vaihtovaatekerta, kannattaa pakata erikseen. Näin vältyt uudessa kodissa tonkimasta joka laatikkoa löytääksesi hammastahnasi.

Pyyhi kaapit saman tien, kun ne tyhjenevät. Säästät aikaa ja vaivaa loppusiivouksessa.

Kun kaikki tavarasi ovat siististi ja järjestelmällisesti pakattuina, kun muuttoapu saapuu, homma hoituu nopeasti ja tehokkaasti! Älä laita kavereita pakkaamaan, jos haluat saada apua muuttoon vielä joskus myöhemminkin.