Toimintatorstai: Kierrätä, lennätä SER, lääkkeet ja paristot

Mikä yhdistää laturia, paristoa ja nenäsumutetta? Mitään niistä ei saa laittaa tavalliseen roskikseen.

Paristot ja akut ovat sekajätteessä tulipaloriski. Lisäksi niiden sisältämät raaka-aineet jäävät tällöin kierrättämättä. Kierrätyspisteille vietyinä paristojen ja akkujen sisältämistä raaka-aineista keskimäärin puolet voidaan kierrättää materiaaleina. Jätelaitosten polttoprosesseja ei myöskään ole suunniteltu metallipitoiselle jätteelle.

Lue eri paristotyyppien eroista ja paristojen kierrätyksestä Recser Oy:n loistavalta ohjesivustolta Paristokierrätys .

SER-jätteestä olenkin kirjoittanut aikaisemmin blogipostauksessa Miten vanhasta kännykästä pääsee eroon ja miksi se kannattaa.

Käyttämättä jääneet tai vanhentuneet lääkkeet eivät myöskään kuulu kaatopaikalle. Ne ovat enemmän tai vähemmän ympäristömyrkkyjä, ja antibiootit voivat luonnossa synnyttää resistenttejä kantoja. Lääkejätettä otetaan vastaan apteekeissa.

Meillä näiden kaikkien keräys mahtuu roskakaappiin ja niin varmasti teilläkin. Muista myös tyhjentää keräysastiat aika ajoin. Minä vien kuvan jätteet eteenpäin tänään, entä sinä?

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

Morjens

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Hahmottelen näissä parin kolmen minuutin lukupätkissä sitä, millainen koti voisi lähitulevaisuudessa olla: ehkä vähemmän neliöitä, mutta myös vähemmän omistettua tavaraa, teknologia paljossa apuna, asukkailla arki hanskassa.

Bloggauksia saa mieluusti jakaa ja kommentoida. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Tykkää ja seuraa