Turvallisia joululahjaideoita

Voit ostaa joululahjaksi halpatuontihömppää, joka kärähtää ja aiheuttaa tulipalon. Tai sitten jotain muuta. Tässä muutamia lahjaideoita, jotka lisäävät turvallisuutta ja vähentävät onnettomuuden vaaraa:

Turvavyöleikkuri. Tämä pieni veitsi asustaa autossa. Jos auto keikahtaa onnettomuudessa nurin ja jäät roikkumaan turvavöiden varaan, et saa ehkä vapautettua vöitä nappulasta. Leikkurin avulla pääset irti ja turvaan. Leikkurissa voi olla myös pieni vasara, jolla saa ikkunan rikki.

Nastat. Heti kun kulkukeli muuttuu liukkaaksi, ensiapuasemille alkaa kerääntyä ranteensa tai nilkkansa loukanneita ihmisiä. Vedä kenkiin nastat, niin pysyt pystyssä. Koiranulkoiluttajille aivan ehdottomat.

Heijastinreppu tai vilkkuvalot. Jalankulkija ei välttämättä ymmärrä, miten vaikeaa häntä on tihkusateisessa hämärässä havaita pisaraisen tuulilasin takaa edes katuvalojenkaan valossa saati sitten aivan pimeässä. Heijastimia ja erilaisia hihavilkuttimia en ole nähnyt kenelläkään liikaa, sen sijaan kylläkin henkensä uhalla taustastaan erottumattomina toilailevia hemmoja.

Liesivahti. Yksinkertaisimmillaan liesivahti huomaa anturillaan liian korkeaksi nousevan lämpötilan tai että liesi on unohtunut päälle liian pitkäksi aikaa ja katkaisee liedestä sähköt hälytyksen kera. Hienommissa malleissa on mukana sammutin.

Teoillasi voit lisätä turvallisuutta tarkistamalla läheisten palovaroittimien lukumäärän, sijoittelun ja patterien kunnon, auttamalla viemään ylimääräisiä tavaroita kierrätykseen ja vaikka ajamalla autoasi puhumatta samalla kännykkään.