Tutustu vaatekaappiisi

Torstai on toiminnan päivä, ja tämänkertaisen postauksen aihe on vaatekaappi. Sellainen löytyy todennäköisesti useimmilta. Missä kunnossa omasi on?

Tavoitteeni tänään oli löytää kaapista muutamia vaatteita, jotka voisivat mennä jo kiertoon, ja selvittää, onko siellä jotain mitä olen kerrassaan unohtanut sinne.

Meillä aikuisten vaatteet mahtuvat kahteen liukuovikaappiin ja yhteen ovelliseen kaappiin ja muutama täyspitkä vaate roikkuu vaatehuoneen tangolla.

Kaapissa minulla on alusasut, sukat, yöpaidat sekä farkut.

Sukkalaatikosta ei löydy parittomia sukkia. Pesukoneemme ei syö sukkia, koska laitan ne pesun ajaksi aina sukkapidikkeillä yhteen. (Käyttäkää niitä! Laitoin äskettäin kokeeksi yhden parin ilman, ja heti toinen sukka hävisi jonnekin.)

Olen vähän järjestellyt pikkukoreilla ulkoilu- ja matalavartisia sukkia erilleen tavallisista sukkasista. Tämän pahempaan kuntoon laatikko ei mene, vaikka sukat heittelisi miten sinne.

Toisen liukuovikaapin takaa löytyy pinoja ja laatikoita. Viereisessä kaapissa on hengarivaatteita.

Kaapin ovessa on koukkuja, joihin voin laittaa vaatteita kuivumaan, suoristumaan tai tuulettumaan. Koukut pitää kuitenkin tyhjentää, kun homma on hoidettu. Esillä roikkuvat vaatteet antavat epäsiistin vaikutelman. Vaatekaapin sisällä ei joka pinon tarvitse olla suorassa, koska ovet saa vedettyä eteen.

Paitalaatikkoni ovat vähän alkaneet tursuta yli, joten ylimääräisen vaatteen metsästys oli hyvä aloittaa niistä. Kumosin kaikki paidat sängylle ja tutkin, mitä niissä on.

Pekingistä ostamani kaksi hassua t-paitaa ovat ihan lemppareitani. “Happy prnda with you makes pleasant” sekä “If you must shoo I would urge you to go to dohong”. Vihreän paidan materiaali on vieläpä todella pehmeää ja ihanaa päällä.

Kävi nopeasti selväksi, ettei minun tarvitse ostaa lähivuosina yhtään hihatonta paitaa.

Kävin läpi kaiken vaate vaatteelta ja mietin, miltä paita tuntuu, herättääkö se “ihana, tykkään tästä edelleen”-fiiliksiä vai ennemminkin “mitä hittoa tämä tekee täällä”-tuntemuksia. Kasvatin melko nopeasti pois-kasaa.

Vaatekaapin tangon reunasta löytyi myös metallihengareita. Askartelevalle ihmiselle nämä ovat erinomaista materiaalia ja meidän pikkuvessan wc-paperitelinekin on taivuteltu hengarista. Siirrän nämä askartelulaatikkooni, jonne nyt mahtuu hyvin, odottamaan taivutteluinspistä. Jos sitä ei tule, matka jatkuu aikanaan kirppiksen tuunaustorille.

Tankokaapissa oli kaksi Gudrun Sjödenin pitkää hametta, jotka olen ostanut jo melko kauan aikaa sitten. Ne ovat jääneet melko vähälle käytölle, ehkä koska on liian helppoa ottaa laatikosta farkut jalkaan. Nyt siirsinkin hameet samaan laatikkoon farkkujen kanssa, jolloin toivottavasti käyttö lisääntyy.

Haastan sinut käymään vaatekaapistasi edes yhden hyllyn läpi ja etsimään viisi vaatetta, joita et enää käytä, koska ne ovat esim. tahraantuneita, väärän kokoisia, ruman värisiä tai herättävät huonoja muistoja. Löydätkö enemmänkin? Löydätkö vaatteita, joissa on vielä hintalappu kiinni?