Ullakon tavaravyöryä taltuttamassa

Ullakot ovat pahamaineisia kaaoksen pesäkkeitä. Sinne on hyvä työntää sitä sun tätä katseelta – ja muistilta – piiloon. Harvemmin ullakoilla näkee kauniita hyllykkörivistöjä, vaan tavarat on survottu sisään suunnilleen allaolevan kuvan tyyliin.

Meilläkin on pieni matala ullakkotila. Se ei ole lämmintä eikä kuivaa tilaa, joten mitään kovin arkaa siellä ei voi säilyttää. Tiiviiden muovilaatikoiden sisällä tavarat säilyvät kyllä ihan hyvin. Olenkin ajan kuluessa hankkinut sen seitsemän sortin laatikkoja ja siinä on tullut testatuksi, miten ne soveltuvat käyttöönsä.

Jos minulta kysytte, suosittelen Smart Store -tyyppisiä laatikoita, joissa on “lukittava” kansi. Kyseinen merkki on ollut minusta laadukkaimman oloinen ja sulkeutuu tiiviisti. Parasta olisi että laatikot olisivat samankokoisia. Kuvissa näkyviä harmaita isoja laatikoita voi teoriassa pinota muotoilun avulla, mutta käytännössä ne eivät pysy päällekkäin, jos sisältö pullistaa laatikkoa. Laatikko on siis liian löperö.

Ostakaa jämäköitä laatikoita.

Nikkaroikaa hyllyt jos mahdollista.

Kovin korkean laatikkokasan alta on todella hankalaa jollei jopa mahdotonta päästä käsiksi alimman laatikon sisältöön.

Ullakkotilamme keskellä oleva kasa on kasvanut ja pienentynyt ja muuttunut varsin muodottomaksi. Tiedän kyllä mitä missäkin laatikossa on, mutta halusin kuitenkin tehdä niille jotain. Ja ainahan vastaan saattaa tulla yllätyksiä!

Nostelin laatikot toistensa päältä ja raahasin osan pois ullakolta lähempää tarkastelua varten.

Yhdistin kenkäkaapista ottamani talviurheiluvarusteet ullakolla olleisiin ja katsoin mitä meillä onkaan. Löytyi

  • kahdet lasten monot, joita ei tarvita
  • yhdet liian pienet luistimet
  • yhdet liian pienet talvikengät

Ne kaikki olin rehellisesti sanottuna unohtanut. Viime talvi oli melko talveton, niin ei tullut oikein tutkittua mitä varastossa oli.

Heitin pois rikkinäiset muovipussit ja repeytyneet pahvilaatikot. Laitoin toiseen laatikkoon miehen hokkarit ja monot ja toiseen omat ja junnun luistimet. Merkkasin laatikot vielä maalarinteipillä ja kirjoitin junnun luistinten koonkin siihen.

Kaikki alla olevan kuvan tavarat ovat meille tarpeettomia. Nyt keväällä on luistimia ja monoja turha yrittää myydä. Säästän ne kesän yli ja tarjoan sesongin alkaessa ostettavaksi. Sitä varten tein käyttämääni Evernote-sovellukseen oman muistiinpanon, johon listasin välineet ja kokonumerot.

Yhdessä laatikossa oli pari valaisinta odottamassa mahdollista käyttöä. Aion antaa toisen pois ja ottaa toisen käyttöön, turha pitää niitä siellä tilaa viemässä.

Nyt rivi näyttää siistimmältä.

Kuinka moni teistä muuten säilyttää tyhjiä pahvilaatikoita? Kuinka usein olette tarvinneet niitä? Jostain syystä ullakon nurkassa oli kasa “hyviä laatikoita”, joita ei yhtäkään ole tarvittu sen jälkeen kun ne on kasaan heitetty. Ei, nyt valehtelen – yhteen laitoin kerran lapsen lahjan, jotta se olisi helpompi kääriä lahjapaperiin. Nyt lähtee kasa mäkeen!

Milloin olet viimeksi uskaltautunut omalle vintille tai varastoon hieman pöyhimään?