Väärässä ajassa – kun tulevaisuus täyttää kaapit

Kaikki tietävät sitkuttelun. Sitten kun olen laiha, sitten kun olen eläkkeellä, sitten kun.

Sitku pysyy usein ajatuksen tasolla, jossa se voi jo aiheuttaa tarpeeksi harmia estäessään nauttimasta elämästä nyt ja tässä.

Mutta joskus se ryöstäytyy ulos todelliseen maailmaan. Se täyttää kaapit ja kodit hankinnoilla, jotka ovat tarpeellisia – sitku. Tulevaisuuden elämä tunkeutuu nykyhetkeen ja aiheuttaa epäsuhtaa todellisuuden kanssa.

Oletko muuttamassa aivan pian ja löysit juuri uuden asuntosi tyyliin sopivan sivupöydän? Mahtavaa.

Haaveiletko että muuttaisit vielä joskus maalle suureen omakotitaloon ja pitäisit suvulle suuria kestejä? Hankitko jo valmiiksi astiat kahdellekymmenelle hengelle, verhot kaikkiin haavekartanosi suuriin ikkunoihin ja kymmenen vanhaa puutuolia täydentämään rustiikkista sisustustasi? Voi olla että kaksiossasi tulee ahdasta asua siihen asti.

Löysitkö kierrätyskeskuksesta pikkuvikaisen kodinkoneen, jonka osaat korjata itsellesi tarpeeseen? Huippua!

Löysitkö kierrätyskeskuksesta, huutokaupoista, kavereilta, remppakohteista yy äm yy äm jatkuvasti lisää laitteita ja varaosia, jotka odottavat sitä päivää, että vihdoinkin alkaisit hommiin etkä vain hankkisi niitä lisää? Hmm. Olen ehkä tehnyt töitä puolisosi kanssa.

Ostitko uudet pyyhkeet mökille? Mikäs siinä!

Oletko hankkinut rakenteilla olevan kesämökin koko sisustuksen etukäteen, vaikka mökkiin on hädin tuskin perusta valettu? Saattaa siinä olla hieman ylimääräistä kaapintäytettä, pahimmillaan joksikin vuodeksi.

On ihanaa ja sallittua ja suositeltua haaveilla tulevasta ja odottaa sitä innolla. Hillitse kuitenkin itsesi hankintojen suhteen. Voit koota inspiraatiokuvia ja tehdä ideapiirustuksia, mutta mieti mitä kannattaa hankkia etukäteen. Sinun täytyy mahtua elämään tässäkin hetkessä.