Väliaikaista kaikki on vaan, varsinkin koulukirjat ja lapsuus

Junnu syntyi ihan äsken helteisen kesäpäivän iltana ja nyt se jo lopettelee viidettä luokkaa. Heidän koulussaan siirrytään kuudennella isompien käytävälle, on aineenopettajia ja kaikenlaista uutta. Mutta sitä ennen tietysti pitkä kesäloma.

Lapsuus on kovin väliaikainen vaihe. Kun silmiä räpäyttää, se voi hujahtaa ohi. Sitä haluaisi roikkua kiinni pikku naperossaan, ja jos ei voi pitää naperoaan aina pikkuisena, niin ainakin haluaa säästää kaiken lapsuudesta muistuttavan. Mutta eihän se onnistu.

Ollaan tehty vähän raivausta (ja minä surutyötä lapsuudesta luopumisessa). Pikkuautoja vietiin säkillinen kierrätyskeskukseen, ja muutakin varmasti löytyy, kunhan kaivellaan. Homma saa jatkua kesän ajan. Täytyy ottaa hitaasti ja rauhallisesti ja pitää nenäliinat lähellä.

Koulukirjoja täynnä liikuttavia harakanvarpaita (tai siistejä koukeroita, mutta meillä niitä varpaita) palautuu joka vuosi kasa, ja olen tähän asti laittanut niitä laatikkoon ikäänkuin muistoksi.

Nyt kuitenkin sain kypsyteltyä sellaisen päätöksen ja ajatuksen, että koulukirjat ovat vain väliaikaisia oppimisen välineitä. Niitä käytetään vuosi ja sitten ne ovat palvelleet loppuun, kun tehtävät on tehty.

Kannet pois ja sisältö paperinkeräykseen, heippa, kiitos palveluksesta!

P.S. Jos koulukirjojen jatkokäsittelyn antaa lapselle itselleen tehtäväksi, voivat kirjat ja vihkot näemmä löytyä myös luonnosta uhmakkaana, puoliksi poltettuna kasana. Ei tullut näistä uusiopaperia vaan menivät hukkaan.

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa