Valuttaja

Kuva: Omer Unlu

Kuuluuko lähipiiriisi niin kutsuttu valuttaja? Tunnistat hänet välittömästi hänen keittiöstään.

Valuttaja on hyvä kierrättäjä. Hän huuhtaisee maitopurkit ja laittaa ne valumaan tiskialtaaseen. Yhteen tiskialtaaseen mahtuu uskomattoman monta putipuhdasta purkkia.

Valuttajalla on myös biojäteastia, jonne hän taittelee sanomalehdestä pussin. Hän laittaa sinne tunnollisesti hedelmien kuoret ja muut eloperäiset hidut. Käytettyjä kahvinsuodatinpusseja poroineen ei märkänä voi laittaa paperipussiin, joten hän laittaa suodatinpussin valumaan tiskialtaaseen. Yhteen tiskialtaaseen mahtuu uskomattoman monta hyvin kuivunutta suodatinpussia.

Välillä valuttaja pitää vähän hauskaa, kuten me kaikki. Hän saattaa ottaa oluen tai pari, ehkä siideri tai lonkerokin menee. Tölkin tyhjennyttyä hän ei suinkaan heitä sitä tahmeana muovipussiin (hän ei tuhlaa muovipusseja näin banaaleihin tarkoituksiin), vaan pyöräyttää siellä lorauksen vettä ja laittaa tölkin kuivumaan tiskipöydälle. Muutamassa kuukaudessa tölkkejä kertyy jo vaikuttava määrä.

Moneen valuttajaan yhdistyy myös liottaja. Innokkaiden ruoanlaittajien patoihin ja kattiloihin saattaa jämähtää vähän sitkasta tähdettä, jota sitten vähän pesuaineliuoksessa liotetaan ennen varsinaista pesua. Liottajalla näitä erittäin sitkaita jämiä löytyy ilmeisesti kaikista astioista maitolaseista veitsiin, koska niitä liotetaan tunti- tai päiväkaupalla.

Kun liottaja saa lopulta astiansa puhtaiksi, ne voikin nostaa vähän valumaan ennen epätodennäköistä siirtämistä säilytyspaikoilleen.

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Sijoitusvalmennus alkaa 11.9., nappaa paikkasi heti!

Sijoittaminen on asia, josta kaikkien kannattaisi tietää jotain. Se on keino saada lisätuloja, rahoitusta unelmien toteuttamiseen, ja halutessasi voima muuttaa maailmaa parempaan suuntaan. 🌍

Kolmen asiantuntijan verkkovalmennuksessa opit kaiken, mitä tarvitset sijoittamisen aloittamiseen! Mekaselskan lukijana saat valmennuksesta -20 % alennuksen koodilla MEKASELSKA.

Ilmoittaudu valmennukseen heti! Aloitus 11.9.

Vauhtistartti osake- ja rahastosijoittamiseen

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Tykkää ja seuraa

Seuraa Mekaselskaa somessa ja pidä järjestämisasiat mielessä!