Viihde-elektroniikka pöllyävästä pinosta reippaaseen riviin (ja varaosavinkki)

Meillä on kaikenlaisia viihdyttäviä elektroniikkaa sisältäviä mustia ja muunvärisiä laatikoita, joista lähtee johto. Kun taannoin hankimme olohuoneeseen uudet sopivammat kaapit, emme olleet vielä ihan varmoja mihin tämä viihde-elektroniikka sijoitellaan.

Varo väliaikaisia ratkaisuja…

Emme halunneet tehdä takalevyihin reikiä laitteiden piilotusta varten, vaan jätimme kapineet hyllyn päälle kasaan odottelemaan lopullista päätöstä paikasta.

Hieno ajatukseni oli tehdä viereisestä tilasta viihdehuone. Raahasin jo eräänä päivänä sohvankin sinne, mutta visioni ei erinäisistä syistä toteutunut. Sohva siis palasi takaisin alkuperäiseen paikkaansa ja kasa jäi mukavasti köllimään hyllyn päälle.

…koska väliaikaisesta tulee yleensä se pysyvä ratkaisu

Ajan myötä se kasvoi vähitellen muutamilla lisäyksilläkin. Lopulta siinä oli jo vahvistin, pleikkari, verkkolevy, PSVR ja kirsikkana kakun päällä sojottavakorvainen reititin.

Olkkarin viihde-elektroniikka kaapin päällä samassa kasassa

Lisätään soppaan vielä yksi hätäratkaisu

Alun perin pleikka oli suoraan vahvistimen päällä, mikä ei ollut kovin optimaalista ilmankierron kannalta. Väliin oli pakko lisätä jotain – no vaikka pannunalunen. Tämä hätäratkaisu ei kuitenkaan suoranaisesti kaunistanut kokonaisuutta. Kasan päällä vinossa keikkuva reititin oikein kruunasi installaation.

Koska laitteet nyt sitten vaikuttivat tehneen pesän kaapin päälle, ne piti ainakin saada siistimpään järjestykseen. Jokin hyllykkö toisi varmaankin rotia ja ryhtiä elektroniikkapoppooseen. Sen piti olla tietysti kaapin päälle mahtuva, mutta myös hengittävä, ja hyllyjen pitäisi olla vähintään vahvistimen paksuisella etäisyydellä toisistaan.

Joskus ratkaisu löytyy epätavallisesta suunnasta

Ehkä kenkäteline?

Laitteet veivät kaapin päältä juurikin perinteisen kenkähyllykön verran eli noin 70-80 cm leveyttä. Pienen metsästyksen jälkeen löysimme ihmetykseksemme täsmälleen sopivan.

Viihde-elektroniikkaa järjestyksessä valkoisen kenkähyllyn päällä

Saimme kolmen hengen voimin ujutettua hyllyn laitteiston alle irrottamatta johtoja.

(Tarkkaavainen katsoja huomaa, että hylly meni takapuoli eteen, muttei sitä kyllä enää jaksa kääntää. Tarpeeksi hyvä!)

Nyt laitteet ovat irrallaan toisistaan, niiden alta voi pyyhkiä pölyt, ja reititin korvineen on suorassa.

En voinut vastustaa kiusausta laittaa sekaan koristeporoa ja dalahästia, kun kasan liepeillä oli jo pitempään kirmaillut askartelemani pahvisarvekas kavereineen ja metallinen peurapatsas. Kaviot ja sorkat kopsumaan vaan!

Lopuksi se varaosavinkki

Kenkähylly oli pinottavaa mallia joten sen mukana tuli ylimääräisiä ruuveja toisiinsa kiinnittämistä varten. Tällaiset ruuvit voi toki hetimiten tuomita turhiksi ja hankkiutua niistä eroon, mutta jos vararuuveja on tarvetta säilyttää, ne voi vaikka kääräistä tuotteen nimilappuun tai selkeästi nimettyyn minigrip-pussiin varaosalaatikkoon. Sekalaisista tuntemattomista varaosista laitteisiin ja kapineisiin, jotka sinulla joko on käytössä, kaapin pohjalla tai jo kierrätyksessä, ei ole mitään hyötyä.

Varaosan säilytys nimilappuun kääräistynä