Visiitti Kööpenhaminaan, osa 1: Airbnb

Kirjahylly airbnb-asunnossamme Kööpenhaminassa

Vietimme perheen kanssa viikon kaupunkiloman Kööpenhaminassa. Reissu oli monin tavoin antoisa ja ajattelin kirjoittaa siitä vähäsen. Ensimmäisessä kirjoituksessa kerron millainen kokemus Airbnb-majoitus oli, sitten kirjoitan Kööpenhaminasta pyöräilykaupunkina ja viimeiseksi vielä yleisiä fiiliksiä kaupunkielämästä.

Airbnb – miksi ja miten

Majapaikkamme oli ihana pieni koti, jonka vuokrasimme Airbnb:n kautta. Asunto sijaitsi vanhassa kerrostalossa Vesterbron kaupunginosassa.

Airbnb on verkossa toimiva palvelu, jonka kautta tavalliset ihmiset voivat vuokrata kotejaan vieraiden käyttöön. En ollut käyttänyt sitä itse aiemmin, mutta olin kuullut hyviä kokemuksia.

Majoituspaikkoja voi etsiä karttanäkymän kautta. Ilmoituksissa on kuvia asunnosta, kuvaus ja hinta. Viikon vuokra oli varsin kohtuullinen hotellihintoihin verrattuna ja käytössämme olisi koko huoneisto varusteineen.

Löysimme erään sopivan asunnon, jonka omistaja ei kuitenkaan vastannut 24 tunnin sisällä. Ehdimme jo löytää toisen ennen vastausta. Lähetimme vuokrauspyynnön, jossa kerroin vähän keitä olemme, ja myönteinen vastaus tuli melko nopeasti. Vuokra maksettiin siinä kohdassa.

Vaihdoimme asunnon omistajan kanssa muutaman viestin palvelun kautta, kyselin vinkkejä missä käydä ja missä syödä. Saimme ohjeet mistä haemme avaimen. Emäntämme oli erittäin ystävällinen ja avulias.

Paikan päällä

Löysimme oikean talon ja saimme avaimen ohjeiden mukaan. Vähän jännitystä tuotti se, ettei ovissa ollut nimiä tai numeroita ja lukot olivat vanhanaikaiset ja jäykät. Olisi ollut hieman noloa yrittää tunkeutua naapurin ovesta sisään. Pääsimme lopulta sisälle asuntoon, joka oli yhtä kiva jollei vielä kivempikin kuin ilmoituksen kuvissa. Meillä oli nyt keittiö, pikkuinen kylppäri, olohuone ja makuuhuone.

Ruokapöydällä meitä odotti paketti suklaakeksejä ja tervetuloviesti, jossa kerrottiin esim. wifin salasana. Pääsimme viestin ohjeilla riemuksemme katsomaan tietokoneelta EM-futiksen loppuottelun.

Pulmat ja ratkaisut

Pieni tenkkapoo syntyi illalla, kun meille ei oltu laitettu pyyhkeitä valmiiksi esiin. Mietimme uskallammeko ottaa pyyhelaatikosta omin luvin kuivaimet, ja päätimme kysyä seuraavana päivänä asiaa. Asia olikin vain unohtunut isäntäparilta, ei ongelmaa.

Myöhemmin viikolla olimme kauhuissamme, kun pikku kylppärin seinässä oleva suihkuteline alkoi löystyä. Pelkäsimme hajottaneemme jotain, mutta viestittely selvitti että teline oli ollut vähän huonosti kiinni jo alun alkaen eikä ollut mitään hätää. Omistaja olisi jopa tullut viivana korjaamaan sitä, jos se olisi aiheuttanut meille ongelmia.

Huoneiston luovutus

Lähtöpäivänä meidän piti sopimuksen mukaan luovuttaa huoneisto muutama tunti ennen lentokentälle lähtöä. Saimme helposti sovittua, että voimme säilyttää laukkuja huoneistossa lähtöön asti. Siivosimme jälkemme hyvin ja otimme käytetyt lakanat pois sängystä. Kirjoitimme pienen kiitosviestin. Lähtiessämme laitoimme avaimet postiluukusta sisään.

Jälkeenpäin

Tuntemattomien yksityishenkilöiden välisessä toiminnassa luottamus on kaikki kaikessa. Airbnb:n toimintaan kuuluu, että matkan jälkeen sekä isäntä että vuokraaja kirjoittavat palvelussa toisistaan arvostelun. Meillä ei ollut isännistämme kuin hyvää sanottavaa, ja mekin saimme hyvät suositukset.

Tämän kokemuksen perusteella voin suositella palvelua lämpimästi!

Seuraavaksi: Visiitti Kööpenhaminaan, osa 2: Pyöräily