Yhden minuutin sääntö raivaa tilaa isoille tehtäville

Gretchen Rubin esittelee kirjassaan The Happiness Project yhden minuutin säännön. Se on yksinkertainen tapa lähestyä järjestelmällisempää elämäntyyliä. Sääntö on helppo muistaa, mutta sen tehokas käyttö edellyttää johdonmukaisuutta.

Sääntö kuuluu näin: Minun on tehtävä mikä tahansa eteen tuleva tehtävä/kotityö/homma, jos sen voi tehdä korkeintaan minuutissa.

Minuutissa ehtii avata postit, viedä väärässä paikassa olevan lelun lastenhuoneeseen, pyyhkäistä keittiön pöydän.

Asioiden tärkeysjärjestyksessä tekemisessä on se ongelma, että pienet asiat tahtovat jäädä tekemättä, koska ne eivät yleensä ole tarpeeksi tärkeitä. Kun pieniä tekemättömiä asioita on paljon, ne alkavat vaivata. Tuntuu siltä, että niiden tekemiseen menisi pitkä aika, vaikka oikeasti ne olisi hyvin helppo ja nopea poistaa päiväjärjestyksestä, jos sen tekisi heti.

Kokeile säännön noudattamista ja kerro minkälaisia tuloksia sait!

Milla Havanka

Milla on innostuja, rohkaisija ja ongelmanratkaisija. Hänen yrityksensä Mekaselska on kannustanut kohti fiksuja ja iloisia koteja vuodesta 2011.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Järjestetään yhdessä!

Kaipaatko apua järjestämisen alkuun pääsemiseksi? Voit tilata minut Tampereen kaupunkialueella kotikäynnille!

Lähetä viesti ja kerro pulmasi!

Morjens

Milla Havanka - Ammattijärjestäjä Tampere - Blogi - Täällähän on vaikka mitä!

Tervetuloa selailemaan Mekaselskan blogia! Tarjoilen näissä pikku lukupaloissa sinulle ohjeita, tietoa ja uudenlaisia ajatuksia. Hyviä lukuhetkiä 🙂

Jos haluat tukea pienyrittäjää, se käy someaikana hyvin helposti jakamalla ja kommentoimalla kirjoituksia. Pienikin kommentti ilahduttaa. Kiitos!

Tykkää ja seuraa